Lapsi pelaa nettipelejä puhelimella

Lasten nettipelit ovat myös opettavaisia

Lasten nettipelit sopivat nykyään jo pienemmillekin ja niissä on monia hyviä opettavaisiakin vaihtoehtoja. Esimerkiksi Pikku Kakkosen pelit opettavat monenlaisia tärkeitä taitoja, joita pienet lapset tulevat tarvitsemaan tulevaisuudessa. Lapset oppivat jo ennen esikoulua hyvin esimerkiksi numeroita ja kirjaimia ja jopa enemmänkin. Myöskään mobiililaitteiden käytön osaamista ei kannata väheksyä. Nykypäivänä nimittäin jo tuolla esikoulussa on käytössä tabletteja, joilla lapset pääsevät pelaamaan valvotusti.

Lasten nettipelit voivat koukuttaa

Pientä lasta ei kuitenkaan kannata jättää mobiililaitteen kanssa viettämään aikaansa liian pitkäksi aikaa, sillä pelit voivat olla myös hyvin koukuttavia jolloin niistä irtaantuminen on ehkä hankalaa. Aikuisen tehtäväksi jää valvoa ja opastaa käytössä kuin myös ohjata peliajan jälkeen muihin mukaviin touhuihin. Ulkoilu virkistää ja saa veren kiertämään pelien jälkeen.

Voidaan myös tehdä sopimus, että kun lapsi tekee jonkun askareen, saa hän pelata hieman lisää. Joskin on hyvä pitää mielessä, että ruutuaika päivää kohden ei saisi nousta liian korkeaksi. Esimerkiksi on suositeltu, että 2-4-vuotiailla ruutuaikaa olisi alle tunti päivässä. Lasten pelit vievät mennessään ja aika kuluu lentäen. Voi olla avuksi laittaa ajastin päälle ja yhdessä sopia, että pelit loppuvat kun ajastin pirisee.

Nettipelejä monen ikäisille

Mitä netissä ei ole, sitä ei tarvita. Toisin sanottuna sieltä löytyy enemmän kuin tarpeeksi ja vanhemman onkin tiedettävä, mitä lapsi pelailee ja kenen kanssa. Monet pelit ovat virtuaalimaailmassa, jossa voi jutustella muiden pelaajien kanssa. Netin säännöt on syytä opettaa lapselle hyvissä ajoin ja selittää miksi esimerkiksi omaa osoitetta ei saa kertoa tuntemattomille.


Posted

in

by

Tags: