Humoristinen puhe syntymäpäiville ja ilmapallot.

Millainen on humoristinen puhe syntymäpäiville

Syntymäpäivät voivat olla sekä koskettavia että hauskoja. Humoristinen puhe syntymäpäiville onkin hyvä idea etenkin silloin, kun kyseessä on läheisen ystävän tai perheenjäsenen syntymäpäivät. Sen ei aina tarvitse olla liian vakava. Humoristisena se voi myös olla hyvää vastapainoa syntymäpäiville, mikäli moni muu pitää samoissa juhlissa koskettavan puheen. Tärkeää on kuitenkin tietää, mihin tilaisuuksiin tällainen puhe sopii ja millainen sen pitäisi olla.

Humoristinen puhe syntymäpäiville helppojen vinkkien avulla

Humoristista puhetta voi suunnitella etukäteen. Se voi olla hyvä idea varsinkin silloin, jos tietää jännittävänsä puheen pitämistä. Etukäteen harjoittelu voi auttaa hieman jännitykseen. Kannattaa myös suunnitella edes hieman, mitä aiot siinä sanoa, vaikka sitä ei tarvitsekaan kirjoittaa muistiin sanasta sanaan. Sitä jännittäessä voi muuten käydä esimerkiksi niin, että unohtaa puhetta pitäessä, mitä pitikään sanoa.

Hauska puhe ei saa myöskään loukata syntymäpäiväsankaria, ellei hän ole vaikkapa roastin ystävä. Tällöinkään herjoissa ei saa mennä liian pitkälle. Se voi sisältää myös hauskoja syntymäpäiväsankariin liittyviä muistoja. Niitä kertoessa on kuitenkin tärkeää olla paljastamatta syntymäpäiväsankarista liian henkilökohtaisia asioita. Humoristisena sen ei myöskään ole pakko liittyä syntymäpäiväsankarin ominaisuuksiin tai muistoihin. Sen sijaan siinä voidaan yksinkertaisesti vaikkapa vain onnitella, mutta hauskoin sanoin tai elein.

Inspiraatiota puheeseen

Lyhyenä, hauskana ja ytimekkäänä puheena toimii myös syntymäpäivään sopiva humoristinen ajatelma tai sanonta. Sen voi sanoa sellaisenaan, mikäli se sopii syntymäpäiväsankarille, lisätä sanonnan lisäksi siihen itse lisää tekstiä tai vaikkapa muokata ajatelman enemmän juhlasankarille sopivaksi. Tällaiseen puheeseen saa inspiraatiota lukemalla hauskoja sanontoja tai vaikka keksimällä sellaisen itse.


Posted

in

by

Tags: