Speakersforum ja Radio Nova yhteistyöhön Marco Bjurströmin ohjelmassa

Radio Nova ja Speakersforum ovat aloittaneet yhteistyön Radio Novan uudistuneen sisältökonseptin ja ohjelmakartan myötä. Bjurströmin ensimmäinen vieras on koko kansan tuntema filosofi Esa Saarinen.

Radio Nova ja Speakersforum ovat aloittaneet yhteistyön Radio Novan uudistuneen sisältökonseptin ja ohjelmakartan myötä. Helmikuun 17. päivästä lähtien tiistai-iltapäivissä kuullaan suomalaisia puhuja-alan väkeviä tarinankertojia, ajattelijoita, joita haastattelee kanavan yksi uusista juontajista ja puhuja itsekin,  Marco Bjurström.

Ensimmäisessä lähetyksessään tiistaina 17. helmikuuta Bjurström selvittää klo 14 alkaen, mikä filosofi Esa Saarinen oikein onkaan miehiään: minkälainen musiikki on soinut hänen elämässään, ja minkälaiset asiat ovat olleet puheen arvoisia.

Radio Nova ja Speakersforum uskovat tarinoiden voimaan. Tästä syntyi myös idea yhteistyölle. Radio Nova haluaa jatkossa kertoa tarinoita yleisölle kaikissa jakelukanavissaan – FM-taajuuksien ohella myös verkossa, sosiaalisessa mediassa ja erilaisissa tapahtumissa.

– Tarinathan toden totta sopivat radioon, erityisesti alkuperäisessä muodossa, eli puhumalla kerrottuna. Radioon sopii erityisesti myös musiikki, ja tällä ohjelmapaikalla on pitkästä aikaa ajateltu niin, että musiikki valikoituu lähetykseen tarinan mukaan. Novassa uskomme tarinan voimaan, ja Speakersforum on luonteva yhteistyökumppani ja asiantuntijataho, kun etsimme keskustelijoiksi vahvoja puhekulttuurin nimiä. Tämä on uudenlaista radiosisältöä, ja samalla ikivanhaa leirinuotioiden perintöä aikojen alusta saakka, sanoo Samuli Aaltonen, Radio Novan ohjelmapäällikkö.

– Speakersforum välittää vuositasolla lähes 1500 tapahtumaan puhujia. Suosituimmilla puhujilla on usein poikkeuksellisen taitava tarinankertomisen taito, sanoo Speakersforumin toimitusjohtaja Johan Sjöstrand. Parhaimmillaan puhuja saa tarinoidensa kautta vaikutettua kuulijoihin niin, että siitä syntyy voimaannuttava kokemus ja kokemus olemisesta, vuorovaikutuksesta.

Kommentit

kommenttia