Mato Valtonen täyttää 60 vuotta: Olen kova poika yllyttämään

Puhuja-alan yksi tunnetuimpia henkilöitä on taiteen ja liike-elämän monitoimimies Markku ” Mato” Valtonen. Valtonen täyttää 60 vuotta lauantaina 21. helmikuuta ja juhlii tasavuosiaan Havannassa, Kuubassa.

Mato tunnetaan Sleepy Sleeperseistä ja Leningrad Cowboys –yhtyeistä. Mato on ollut mukana monissa mahdottomaltakin tuntuvissa tempauksissa. Yksi legendaarisimpia on Leningrad Cowboysin ja Puna-armeijan yhteinen ilmaiskonsertti Helsingin Senaatintorilla. Omakohtaisten tarinoiden kautta hän julistaakin Suomeen Mato-kuurin, joka on ”kallella kypärin” oloa, valittamista ja en osaa –epidemiaa vastaan. 
– Olen kova poika yllyttämään, toteaa Mato vielä näin kuudenkympin kynnykselläkin.

Valtakunnallinen suosio on vienyt Matoa ympäri Suomea jo yli viidentoista vuoden ajan. Takana on useita satoja puhetoimeksiantoja paremman työhyvinvoinnin puolesta puhujana. Mato on Speakersforumin Vuoden puhuja 2008 ja sai tunnustuksen vuosikymmenen puhujana myös. Häntä kiitellään elämänmakuisista ja voimaannuttavista puheistaan, joita elävöittävät omakohtaiset tapahtumat pitkän ja moninaisen uran ajoilta.

Puhumisen lisäksi Mato on kirjoittanut monista aiheista kuten luovuudesta, alkoholista ja omaelämäkerrallisen kertomuksen 1990 –luvun it-kuplan synnystä ja puhkeamisesta. Kirjailija Kalle Isokallio on kirjoittanut kirjan Uutta Matoa koukkuun, joka käsittelee Madon asennetta elämään ja kykyyn ottaa vastaan elämän heittelemiä myötä- ja vastoinkäymisiä.

Mato Valtonen luennoi Apollossa 26.2 klo 15-17. Lisätietoja ja lippuvarauksia voi tehdä tapahtuman järjestäjän sivulta http://www.luentoklubi.fi

Kommentit

kommenttia