#SFunday – Onnistu muutoksessa

Muutos ja sen edellytykset tai mukanaan tuomat vaatimukset ovat jollakin tapaa läsnä jokaisen elämässä. Kykymme mukautua muutokseen, hypätä kohti tuntematonta ja päästää irti vanhasta ovat koetuksella, kun halutaan saavuttaa jotakin uutta, erilaista ja edistyksellistä. 

-Muutos on aina matka tuntemattomaan. Se voi näyttää kivalta ja inspiroivalta. Usein muutoksen tehneiksi ihmisiksi nostetaankin sankareita, lahjakkuuksia, monella tapaa ihailun kohteina olevia hahmoja jolloin tuntuu, että kyky tehdä muutos olisi ikäänkuin luonnonlahja, pohjustaa tietokirjailija, muutosvalmentaja Maaretta Tukiainen

Maaretan omakohtainen tarina muutoksen voimasta, siihen tarttumista ja omalle epämukavuusalueelle hyppäämisestä on voimaannuttava. – Jossakin kohtaa tajusin itse sulkeneeni itseni ulos elämästä epäonnistumisen pelon vuoksi, hän toteaa. Silloin ei ole enää muuta vaihtoehtoa, kuin uskaltaa alkaa elää omannäköistä, itsestä hyvältä tuntuvaa elämää. Elämää, joka kiehtoo ja vie mukanaan. On hyväksyttävä itsensä ja pyrittävä olemaan armollinen ja rakastava itseä kohtaan. Löytää asiat, joista nauttii. Asettaa tavoitteet ja kulkea niitä kohti. 

Päätös uskaltaa onkin tuonut Maaretan elämään paljon; ura media-alalla Subin kanavajohtajana, sitten konseptien luojana, muutosprosessien sparraajana ja valmentajana, kolumnistina sekä nyt menestyneenä tietokirjailijana & hyvinvoinnin lähettiläänä.

-Työstän tällä hetkellä kolmea kirjaa, Maaretta hymyilee. Tämän paljon aikaansaaneen naisen mottona toimiikin “Pieniä ihmeitä, pieniä askelia ja suuria muutoksia”.  “Onnistunut muutos” on yksi teemoista, josta Maaretta luennoi mielellää. Se nivoutuu tiukasti yhteen hänen toisen kysytyn luento aiheensa “Itsensä johtamisen” -kanssa, koska ennen kaikkea tulevaisuuden työelämässä menestyminen edellyttää kykyä johtaa itseään muutoksen pyörteissä.

-Toiset rakastavat muutosta, toiset eivät. Muutos ei ole kenellekään niin pelottavaa, kun se tehdään turvallisessa ilmapiirissä ja annetaan ihmisille mahdollisuus vaikuttaa, Maaretta muistuttaa. Hän kannustaa jokaista ottamaan vastuun valinnoistaa, teoistaan ja elämästään sekä huomaamaan niiden vaikutukset hyvinvointiin.  Maaretan onnistunutta muutosta käsittelevät teokset Hyvän mielen taidot – sekä siihen liittyvä Hyvän Mielen vuosi -tehtäväkirja kuuluvat viime vuosien myydyimpiin tietokirjoihin. Samaan sarjaan kuuluvat Hyvän mielen – & inspiraatiokortit jakavat iloa ja innostusta jo monessa työyhteisössä, kodissa sekä koulussa.

– Omaan työhöni tuo merkitystä se, kun saan inspiroida muita. Haluan auttaa onnistumaan muutoksessa, jonka äärellä niin moni painii. Tiedän itse, mikä merkitys pienelläkin muutoksella voi olla ihmisen elämään. Erityisesti kuitenkin sytyn ilon ja innostuksen levittämisestä,  Maaretta lisää.  Puhujana hän onkin parhaimmillaan puhuessaan kirjojensa pohjalta tärkeistä teemoista: ihmisen mielestä, tulevaisuuden työelämätaidoista ja yhdessä luomisesta.

Kommentit

kommenttia