#SFunday – Piilaakson menestyksen salaisuus

– Mikä tekee Piilaaksosta erityisen kiehtovan paikan, on se kuinka startupmaisen ajattelun ja ketterän toiminnan kautta muutetaan maailmaa, kertoo nuori startup-vaikuttaja, sarjayrittäjä, Piilaaksossa pikakahvilla läpimurron tehnyt Kalle Freese.  

Freese perusti kahvimaailmaa disruptoivan Sudden Coffee -kasvuyrityksen Piilaaksoon vuonna 2015. Maailman parasta pikakahvia valmistava Sudden Coffee on kerännyt miljoonia dollareita riskirahoitusta yhdysvaltalaisilta huippusijoittajilta ja se valittiin historian toisena suomalaisfirmana mukaan maailman arvostetuimpaan yrityskiihdyttämöön Y Combinatoriin Piilaaksoon.

– On mielenkiintoista huomata, kuinka pitkälle voi päästä kun vain antaa itselle luvan yrittää, Freese toteaa kertoen samalla omasta yrittäjätarinastaan.

Epäonnistumiset opettavat.

Hän muistuttaa, ettei epäonnistumista pitäisi koskaan nähdä vaarallisena, ylitsepääsemättömänä esteenä. Eikä epäonnistumisen pelon vuoksi voi olla aloittamatta yrittämistä. Epäonnistumiset opettavat. Ja nopeat kokeilut, vaikka ne eivät onnistuisikaan, ovat vahvuus. – Me Piilaaksossa olemme kääntäneet epäonnistumisen käsitteen päälaelleen. Näemme epäonnistumisen nopeasti hyvänä asiana. Silloin tiedät mitä tehdä toisin ja pystyt siirtymään seuraavaan, verrattuna siihen, että vuosia vain suunnittelet ideaa keskittäen voimasi siihen kokeilematta.

Kokeile nopeasti.

Innovaatiot jalostuvat juuri kokeilujen myötä. Ketteryys ja uskaltaminen on on suuri valtti alati muuttuvassa maailmassa & työelämässä. – Kuka tahansa voi olla seuraava facebookinperustaja, Freese muistuttaa. Hän painottaa Piilaakson salaisuuden olevan kulttuuri, joka mahdollistaa ketterät kokeilut ja innovaatiot. –Kukaan siellä ei tiedä sen enempää kuin muutkaan. Kaikki ovat vain ihmisiä. Salaisuus piilee kulttuurissa. Ketterät kokeilut, lupa epäonnistua ja pyyteetön auttaminen ovat avaintekijöitä, hän kertoo puhuessaan opeistaan Piilaaksosta. 

Auta pyyteettömästi.

Pehmeiden arvojen, empatian ja tunneälyn nostaessa päätään työelämässä voidaan auttamisen kulttuurin toivoa jalkautuvan vahvemmin suomalaisiin yrityksiin sekä organisaatioihin. Kun annat, saat. Mitä teet toiselle, tulee jotakin kautta takaisin. 

– Yksi Piilaakson mahtavimpia puolia on auttamisen kulttuuri. “Pay it forward”, todella toimiii. Kun teet asioita toisen hyväksi ja autat ilman, että odotat mitään takaisin, tulet ajanmyötä varmasti saamaan  takaisin jotain upeaa  – jotakin kautta.  Karma toimii niin. Antaminen on paras tapa saada, kannustaa Freese. Hän lisää, ettei itsekään ilman apua olisi pisteessä, jossa nyt on – menestyvänä startup -yrittäjänä.  

Kuinka pitkälle voit päästä kun annat itsellesi luvan yrittää ?

Nyt tämän nuoren vaikuttajan intohimona onkin auttaa ja kannustaa muita oman polkunsa alussa olevia yrittäjiä sekä jalkauttaa oppejaan Piilaaksosta suomalaiseen työelämään. Hän haluaa valaa uskoa ja rohkaista muita ottamaan ensimmäiset konkreettiset askeleet kohti unelmia.

Kun on valmis tekemään töitä tavoitteiden eteen, kaikki on mahdollista. Anna itsellesi lupa yrittää; kokeile nopeasti, äläkä pelkää epäonnistumisia. Ne opettavat. Ole valmis auttamaan muita. Kaikki hyvä mitä annat muille, palaa takaisin. 

Kommentit

kommenttia