Ollis Leppänen – Mitä yrittäjyys merkitsee sinulle?

 

Ollis Leppänen on yrittäjä asiakkaiden armosta. 20-vuotiaana yrittäjäuransa aloittanut Ollis ei lannistunut vaikka yrittäjyyden alkutaival olikin melkoista kantapääopistoa. Nyt viisitoista vuotta myöhemmin hän on sparrannut ja valmentanut lukuisia yrityksiä ympäri Suomea.

Miksi valitsit yrittäjyyden polun? 

Perustin ensimmäisen yritykseni 20-vuotiaana, jotta sain kätevästi laskutettua tapahtumien järjestämisestä ja myyntitöistä saamani palkkiot. Mutta yrityksen perustettuani huomasin, että se avasi aina uusia mahdollisuuksia, joilla pystyin työllistämään itseni. Innostua ja halu tehdä omaa juttua oli alussa niin valtava, että mitään pitkän tähtäimen suunnitelmia en alkuun tehnyt. 

Mitä yrittäjyys merkitsee sinulle?

Kun muutamia vuosia sitten oivalsin, että en koskaan voi olla täydellinen yrittäjä vaikka kuinka yrittäisin, se antoi minulle vapautta olla yrittäjänä omalla tavallani. Yrittäjyydestä on muodostunut 17 vuoden yrittäjäuran aikana osa identiteettiäni. Yrittäjyys on tapa ajatella, toimia ja elää. Ja lisäksi saan tehdä töitä päivittäin eri alojen yrittäjien kanssa ja auttaa heitä liiketoiminnassaan.

Mitkä tekijät vaikuttavat, jotta menestyy yrittäjänä? Mitkä tekijät estävät yritystä menestymästä? 

Yrittäjänä menestymisen neljä tärkeintä tekijää ovat innostuksen ylläpitäminen, usko omaan tekemiseen ja kykyihin, ketterä kehittäminen ja jatkuva asiakastuntuma. Yrittäjänä olet itse vastuussa omasta työstä ja palkasta (ja monesti myös toisten työstä ja palkasta) ja eteen tulee monia synkkiä hetkiä, jolloin usko on koetuksella. Siksi omasta innostuksesta, jaksamisesta ja itseluottamuksesta kannattaa pitää hyvää huolta. Ratkaisevampaa on se mitä tunnet, ajattelet ja miten toimit kuin se kuinka paljon sinulla on alkupääomaa tai kuinka hienot nettisivut yritykselläsi on. Tuloksen tekemisen kannalta vain jatkuva asiakastuntuma pitää yrityksesi hengissä. Mitä parempi on tuntumasi asiakkaisiin ja heidän tarpeisiinsa, sitä helpompaa on myös kehittää tuotteesi ja palvelusi sellaisiksi, että asiakas kokee ne arvokkaiksi.

Mistä voisimme ottaa oppia kansainvälisestä bisnesmaailmasta? Mitä haluaisit tuoda sieltä Suomeen? 

Suomessa on todella paljon huipputuotteita ja huippuosaajia, joille on markkinoita maailmalla. Ainoa ongelma on, että niistä ei kukaan tiedä mitään. Meidän tulisi ottaa oppia maailmalta siitä, että jokaisen tulisi kailottaa omista ja tuttujensa tuotteista kaikille kaikkialla. Ja keskeneräisistä tuotteista tai ideoista voi kertoa ääneen. Ei pidä turhaan pelätä palautetta vaan olla avoin kaikille niille mahdollisuuksille, mitä omista ideoista, tuotteista ja tavoitteista kertominen voikaan avata…

Mitä haluat sanoa nuorille yrittäjyyden polulle lähteville?

Kokeile, tee, yritä. Älä jää odottelemaan äläkä hinkkaa kaikkea valmiiksi ennen yrityksen perustamista. Testaa ensin omaa juttuasi vaikka Nuori Yrittäjyys -ohjelmassa tai koulun opiskelijaryityksessä. Mutta sitten vaan eteenpäin. Asiakkaat on parhaita opettajia ja toiseksi parhaita opettajia ovat toiset yrittäjät. Jos yrittäjyys tosiaan kiinnostaa, niin ota yhteyttä toisiin yrittäjiin ja hakeudu tilausuuksiin, missä voit tavata yrittäjiä.

Ollis puhuu mm. yrittäjyyden erilaisista muodoista, yrittäjyydestä luovilla aloilla sekä myynnistä. Lue lisää Olliksesta

 

 

Kommentit

kommenttia