Olipa kerran hyvä tarina!

Vaikuttavaja inspiroiva puhe-2

Vaikka esiintyminen ei olisi intohimo, jokainen asiantuntijatehtävissä työskentelevä tarvitsee vakuuttamisen taitoja jokapäiväisessä työssään. Erilaiset esiintymis- ja myyntitilanteet, neuvottelut ja kokoukset vaativat osallistujiltaan sekä vaikuttamisen että kuuntelemisen taitoja päämäärien edistämiseksi.

Lähtee sydämestä ja aivoista.

Vaikuttavan puheen pitäminen ei ole geeneistä kiinni. Vaikuttavan puheen rakentaminen on viime kädessä yksinkertainen juttu, kunhan tunnet oikeat niksit. Elämä on tarinaa. Kyky kertoa jotain yllättävää, mielenkiintoisella tavalla. Puhua aiheesta, joka on usealle tuttu, mutta uusia yksityiskohtia löytämällä muuttaa käsityksiä aiheesta. Vetoamalla yleisön tunteisiin, kertoa oma henkilökohtainen tarina ja herättää mielikuvia.

Todellinen mestaripuhuja kykenee myös tarvittaessa muuttamaan kuulijansa maailmaa ja liikuttamaan tämän jopa kyyneliin. Ihmiset eivät kaipaa saarnoja vaan ajatuksia ja sitä, että tarina koskettaa ja vetoaa tunteisiin. Parhaat puheet osuvat ihmiseen niin, että ne palaavat mieleen.

Uusia menestystarinoita kaivataan, ja siksi tarvitaan ajatusten vaihtoa ja parempaa keskustelukulttuuria.

Mikä tekee puhujasta ja puheesta vaikuttavan? Kuuntele Speakersforumin Vuoden Puhujien vinkit aiheesta:

Henkka Hyppönen – Millainen on inspiroiva ja vaikuttava puhe?

Alf Rehn – Minkälainen on hyvä puhe?

Esko Valtaoja – Millainen on sinun mielestä vaikuttava puhe?

Helena Åhman – Millainen on valovoimainen puhuja?

Madventures – Muuttaako puhuminen maailmaa?

Andre Noel Chaker – Puheen Boot Camp

Speakersforum Academyn Puheen Boot Campilla 16.8 löydät oman äänesi puhujana ja opit kuinka vangita yleisö ja herättää tunteita. Tutustu ohjelmaan ja tule mukaan!

Kommentit

kommenttia