Haluatko olla puhuja, tekijä vai muutoksentekijä?

18447138_10154949281909342_6153917338166270756_n 

Kirjoituksen otsikko on lainaus André Noël Chakerilta – puheella vaikuttamisen monipuoliselta taiturilta, joka eittämättä lukeutuu jälkimmäiseen ryhmään. Puheella voi vaikuttaa. Puheella voi muuttaa maailmaa. Puhe voi olla teko. Mutta miten? Siten, että Andrén tavoin herättää yleisössään tunteita, synnyttää uusia ajatuksia tai aktivoi toimintaan.

Vaikuttavan viestijän sanoma välittyy selkeänä ja vahvana kuulijalle. Jos viesti on epäselvä tai vääristynyt, puheen vaikuttavuuden osalta peli on menetetty. Vaikka puhumme, emme läheskään aina onnistu vaikuttaamaan – ainakaan tavoittelemallamme tavalla.

Me suomalaiset olemme juuriltamme asiantuntijakansaa. Työelämässä on totuttu luottamaan asiaosaamiseen, tutkimuksiin ja tilastoihin sekä todennettavissa oleviin koviin faktoihin. Muutoksentekijöille pelkkä asiaosaaminen ei kuitenkaan riitä.

Niin johtajan, esimiehen, tutkijan, poliitikon kuin lähestulkoon kenen tahansa työelämän asiantuntijan olisi hallittava vaikuttava viestintä, jos haluaa saada asioita tapahtumaan. Tässä digitalisoituvassa ajassa vahvan puhe- ja esiintymistaidon voima vain korostuu.

Puheella vaikuttaminen “livenä” on some-hälinän keskellä vahva ase. Eikä pidä unohtaa, että puhe on vahvasti läsnä myös digitaalisessa maailmassa – vaikkapa videoilla, streemauksissa, podcasteissä. Digitaalisaatio luo puheelle uusia ilmenemismuotoja ja kanavia.

Vaikuttava puhe on teko, joka parhaimmillaan laukaisee positiivisen muutoksen.

Mihin ryhmään sinä haluat kuulua?

Speakersforum Academy toteuttaa Puheen Boot Camp -valmennuksen 16.8.2017 Helsingissä.

Puheen Boot Camp on puhetaidon tehopäivä, jolla nostat vaikuttavuutesi puhujana seuraavalle tasolle. André Noël Chakerin vetämä Puhu tai kuole? -workshop pureutuu vaikuttavan puheen ytimeen ja keskeisiin rakenteisiin.

André johdattaa sinut puhetaidon salaisuuksiin työkalunaan kehittämänsä puheen tehokkuuden malli Retorikas©. 

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan.

Kommentit

kommenttia