Trump pani esitykset uusiksi

VIERASKYNÄ. KRISTIINA HELENIUS 

Donald ei suotta ole maailman mahtavin mies. Hän on mullistanut minun elämäni.

Ennen puheitteni tavallisimmat aiheet pysyivät kutakuinkin ajankohtaisina puolikin vuotta. Nyt alustamaan ei uskalla lähteä ilman, että vilkaisee Twitteriä vielä juuri ennen mikkiin tarttumista.

Vaikka viralliset maabrändimittaukset julkaistaan toki edelleenkin kerran vuodessa, presidentti Trump uudistaa mielikuvia reaaliajassa. Eikä puheessa olisi mitään järkeä, jos niitä ei ottaisi huomioon. Samalla lailla ennen riitti, että edellisen vuoden investointiluvut sai tietää kesäkuussa. Nyt yrityksillä ja lainsäätäjillä on hätä arvioida, ovatko kauppasopimukset voimassa enää ensi kuussa. Se, mikä ennen kesti vuosia, on pahimmillaan tai parhaimmillaan typistynyt muutamaan tuntiin.

Yhteisöllisyys on sekin edelleen kiehtova aihe, koska se muuttaa johtamista ja ihmisten käyttäytymistä. Maailmaan on kuitenkin astunut luonnonvoima, joka muuttaa johtamista ja ihmisten käyttäytymistä vielä paljon nopeammin.

Aiheet ovat siis ennallaan, mutta niiden draiverit ja tahti ovat äkisti aivan uudet.

Speakers Forumin asiakasyritysten toivomukset heijastelevat muutosta. Maabrändi, investointivirrat tai verkostojohtaminen eivät yksin riitä aiheeksi.

Trump on pääotsikko, muut alaotsikoita.

Kuten arvata saattaa, entinen vapaa-ajan harrastukseni, Yhdysvaltain sisäpolitiikan seuraaminen, on tästä syystä karannut käsistä. Tänäänkin soitin entiselle suurlähettiläälle ja kyselin hänen viimeisiä havaintojaan. Samalla tarkistin netistä, millainen lista lainsäädäntötyötä kongressilla on edessään, kun se reilun viikon päästä palaa kesäsessioonsa. Paljonkohan se realistisesti pystyy saamaan aikaiseksi republikaanivärisuorastaan huolimatta, kun työrauha on tiessään? Ei välttämättä kovin paljon. Ensi vuoden välivaalit alkavat painaa päälle, ja poliittisesti aktivoitunut äänestäjäkunta seuraa omien edustajiensa liikkeitä poikkeuksellisen tarkasti.

Kun tähän asti on päässyt, on syytä tarkistaa presidentti Trumpin tämän hetken kannatusluvut. Niiden varassa lepää paitsi poliitikon uudelleenvalinta myös kollegoilta saatavan poliittisen kärsivällisyyden määrä. Ja hups, siitäkin avautuu saman tien täyspitkän luennon aineisto.

Turha siis odottaa esitysmateriaaleja etukäteen, anteeksi vain. Ne päivitetään toimistolta teille päin lähtiessä. Puheenaihetta kuitenkin riittää, eikä valmista maailmanselitystä saada vielä hetkeen. Maailman mahtavin mies on nimittäin mullistanut myös sinun elämäsi. Siksi Trumpia sietää seurata tarkasti ja koko ajan.

Vieraskynän kirjoittaja Kristiina Helenius on kansainvälisen bisneksen sisäpiiriläinen ja haastaja. Kristiina on monipuolinen bisnesvaikuttaja ja arvostettu yhteiskunnallinen keskustelija, joka osaa ottaa yleisönsä.

 

 

 

 

Kommentit

kommenttia