Suomalaisista maailman parhaita puhujia

heikela
Jussi Heikelä oli ehdolla Vuoden juontajaksi 2016. 

Viime päivinä on puhuttu puhujista, puhuja-alan kehityksestä ja samassa rytäkässä juhlittukin  suomalaista puhujakulttuuria. Onko inspiroituminen vaikuttavasta puheesta ja ajatustenvaihto erilaisissa tapahtumissa hetkellinen elämys vai onko sillä vaikutuksia pidemmällekin? Miten vaikuttava puhe loppujen lopuksi rakennetaan –  uniikista sisällöstä vai puhujan karisman sekä tähteyden kautta? 

Speakersforum kysyy vuosittain asiakkailtaan kokemuksia ammattipuhujien käyttämisestä. Kohta julkaistavassa Puhuja-alan trendit ja ilmiöt -raportissa selviää laajemmin vuoden 2017 kiinnostavimmat teemat ja ilmiöt puhuja-alalla. Ammattipuhujia käytetään koko ajan kasvavassa määrin. Ulkopuolisia puhujia käytetään yritysten ja organisaatioiden sisäisissä ja ulkoisissa tapahtumissa. Heidän toivotaan herättelevän kuulijat uuden äärelle ja ravistelemaan juurtuneita käsityksiä. Lähes yhtä useasti syy on myös innostuksen lisäämisen tarve. Ammattipuhuja voi omakohtaisten tarinoidensa kautta virittää kuulijoiden mielen oikealle taajuudelle, ja inspiroida tapahtuman teemasta yleisesti. Näiden lisäksi ammattipuhuja hankitaan tapahtumaan myös usein vetonaulaksi. 

Speakersforum on seurannut puhuja-alan kehitystä näköalapaikalta 15 vuoden ajan. Yksi puhujagenre on vuodesta toiseen ylitse muiden – motivaatio- ja asennepuhujat. 

Monia mielenkiintoisia keskusteluja puhuja-alaa koskien on kuultu hiljattain. Yksi niistä käytiin juontajana ja puhujana tunnetun Jussi Heikelän uudessa Yle Puheen ohjelmassa, kun Heikelä puhui motivaatiopuhujista sarjayrittäjä Sami Kuuselan kanssa. Keskustelu sai hyvän pohjan ja kipinän Kuuselan tekemästä kirjoituksesta Image-lehteen. Rapakon takaa tulevista motivaatioguruista ja yleisesti puheiden merkityksestä käytiin vauhdikkaassa ja viihdyttävässä hengessä.  Keskustelun voi kuunnella kokonaisuudessaan tästä.  Heikelä käsittelee ohjelmassa ajankohtaisia ilmiöitä ja puheenaiheita yhdessä vaihtuvien juontajien kanssa. 

vpg17-92

Vuoden tulokas 2016 Harri Gustafsberg, Vuoden puhuja 2015 Helena Åhman ja Vuoden puhuja 2016 Madventuresin Riku Rantala

Toissa viikolla vietettiin puhujakulttuurin juhlaa Vuoden puhuja 2016 -gaalassa Suomen Kansallisoopperassa.  Speakersforumin järjestämään gaalaan saapui paikalle 400 puheen ystävää. Illan aikana palkittiin puhuja-alalla menestyneitä puhujia. Voittajista voi lukea lisää täällä.  

Vuoden puhujana palkitun Madventuresin toinen osapuoli Riku Rantala kirjoitti Hesarin kolumnissaan puhetaidon merkityksestä. Sen lisäksi, että Suomeen on vihdoin asettunut kukoistava puhujakulttuuri ja moni meistä on saanut kokea vaikuttavan puheen voiman, tarvitaan myös puhetaidon opetusta. 

Esiintymis- ja puhetaitoa voi kehittää. Ammattipuhujakaan ei ole koskaan valmis. Speakersforum Academyssa opitaan puhumisella vaikuttamisen taitoja. Voisiko suomalaisista tulla maailman parhaita puhujia? Lisätietoja ja haku valmennuksiin Speakersforumin kotisivuilta tästä

 

Kommentit

kommenttia