Ketkä olivat vuoden 2016 puhuja-alan kovimmat vaikuttajat ja tekijät?

Ensimmäinen Speakersforumin Vuoden puhuja, vuosimallia 2006, löytöretkeilijä Pata Degerman tietää, mikä Vuoden puhujaa odottaa. Vauhdikas valtakunnallinen puhujakeikkavuosi ainakin. Näin se on aina mennyt ja hiljaiseloa tarvitse viettää kruunaamisvuoden jälkeenkään. Vuoden puhuja on ansainnut paikkansa kiintotähtenä puhuja-alalla.  Pata Degerman on edelleen yksi valtakunnallisesti kysytyimpiä ja arvostetuimpia ammattipuhujia Suomessa. Kaikki Vuoden puhujat kuuluvat kirkkaasti puhuja-alan Top-listoille vuodesta toiseen.  

Speakersforum nimeää jo 11.kerran Vuoden puhujan, ja parisen vuotta suomalaista puhujakulttuuria on juhlittu gaalamenoin koko puhujayhteisön voimin. Vuoden puhuja -tittelin lisäksi gaalassa jaetaan muitakin alan tunnustuksia ja kunniamainintoja, kuten Vuoden tulokas ja Vuoden juontaja -tittelit. 

Suomalainen puhuja-ala on kasvanut, puhujakulttuuri mennyt valtavasti eteenpäin. Tänä vuonna Vuoden puhuja 2016 -gaalaan odotetaan yli 400 kutsuvierasta, joukossa puhuja-alan vaikuttajia ja tekijöitä, ammattipuhujia käyttäviä yrityksiä ja organisaatioita ja Speakersforumin yhteistyökumppaneita. 

On ollut ilo huomata kuinka paljon rohkeammin puhujalavat otetaan nyt haltuun, keskustelukulttuuria viedään eteenpäin ja aidosti ollaan kiinnostuneita vaikuttamaan puhumisella. Kokosimme tähän alle Vuoden puhuja ehdokkaiden ajatuksia suomalaisesta puhe- ja puhujakulttuurista ja vaikuttavasta puheesta.

Vuoden puhuja 2016 -ehdokkaat:

Anna Perho: Kenestä on puhujaksi?
Anssi Tuulenmäki: Millainen puhe vaikuttaa sinuun?
Madventures: Suomalainen keskuskulttuuri
Taneli Tikka: Suomalainen puhujakulttuuri

Vuoden juontaja 2016 -ehdokkaat: 

Ella Kanninen: Mitä hyvä juontaja huomioi tapahtumassa?
Jussi Heikelä: Tapahtuman merkitys
Ronja Salmi: Onnistuneen tapahtuman elementit
Tuomas Enbuske: Miten tavoitetaan yleisö?

Vuoden tulokas 2016 -ehdokkaat: 

Harri Gustafsberg: Mistä vaikuttavan puhujan tunnistaa?
Henrietta Kekäläinen: Mikä merkitys puhumisella on?
Klaus Härö: Kuinka luodaan aito ja välitön vaikutus?
Lauri Järvilehto: Suomalainen puhujakulttuuri

16426304_10154626335349342_6275181808315767516_n

 

 Jännitys tiivistyy! Kenestä tulee Vuoden puhuja, Vuoden tulokas, Vuoden juontaja – se selviää torstaina 16.02.2017 illalla Suomen Kansallioopperassa. Vuoden puhuja 2016 -gaalassa  juhlitaan suomalaista puhujakulttuuria. Voit tutustua ehdokkaisiin paremmin täältä.

Aikaisemmat Vuoden puhujat: 

– 2015 Helena Åhman
– 2014 Esko Valtaoja
– 2013 Henkka Hyppönen
– 2012 André Noël Chaker
– 2011 Arman Alizad
– 2010 Alf Rehn
– 2009 Maija-Riitta Ollila
– 2008 Mato Valtonen
– 2007 Pauli Aalto-Setälä
– 2006 Pata Degerman

Kommentit

kommenttia