Johtajuus on ristivedon uhri

2016-11-06 JOHTAMINEN. Alf Rehn 

Åbo Akademin johtamisen professori Alf Rehn on yksi tämän päivän mielenkiintoisimmista äänistä liike-elämässä –niin kansainvälisesti kuin Suomessa. Kysyimme Rehniltä johtajuudesta, aiheesta joka koskettaa meitä kaikkia. Mitkä ovat johtajuuden haasteet nyt ja tulevaisuudessa? 

 

Mikä johtajuudessa kiehtoo?

Johtajuus on jännä juttu. Tavoiteltu ja mahdoton, aina vajaavainen ja silti jatkuvan halumme kohde. Olen kirjoittamassa johtajuuden ristiriitaisuudesta, ja mikä minua kiehtoo on se miten johtajuus on aina ristivedon uhri. Johtajan pitäisi olla kova sekä pehmeä, osata yksityiskohdat ja hallita suuren kuvan, toimia nopeasti mutta aina harkiten, olla yksi jengistä ja silti muiden yläpuolella. Tietenkin se kiehtoo, koska se edustaa unelmaamme täydellisyydestä ja samalla se on jatkuvasti läsnä.

Meillä on miltei loputtomasti tarinoita ja toiveita mitä johtajuuteen tulee, ja samalla kuin kaikki voi kertoa tarinoita hyvästä johtajasta, hyvin harva pystyy kuvailemaan täydellisen tälläisen – jos sellainen on edes mahdollinen. Kiintoisinta tässä kaikessa on ehkä mitä tämä johtajuuden palvominen tekee johtajillemme?

Millaista on olla johtaja kun tietää, että on ainakin jonkun mielestä ainakin vähän epäonnistunut? Mitä me luomme näillä haavekuvilla?

Millaisena näet suomalaisen johtajan ja johtajuuden nyt ? 

Suomalainen johtajuushan on tänä päivänä erittäin moninaista. Juu, on meille vielä pari näitä ihan oikeita sikaniskajohtajia, mutta niin harvoja että ne pitäisi ehkä suojella ennen kuin ne kuolee sukupuuttoon. Tänään törmään suomalaisissa yrityksissä monen moiseen johtajaan: Excel-johtaja, tiiminrakentaja, pehmo-johtaja, asia-johtaja, palveleva johtaja, syväjohtaja, hetkessä johtaja, ihmisten johtaja ja teksiviestien kautta johtava. Suomalainen johtaja tänään voi olla yhtä suulas kuin amerikkalainen, yhtä konsensus-vetoinen kuin ruotsalainen, yhtä kylddyrelli kuin ranskalainen ja yhtä hierarkkinen kuin kiinalainen – joskaan harvemmin yhtä aikaa.

Toivoisin suomalaisessa johtajuudessa ehkä ennen kaikkea sitä, että hyväksyisimme ettemme ole samankaltaisia kaikki. Nyt pelkäämme sitä “suomalainen johtaja”-mörköä niin pahasti, että kaikki juoksee samoilla kursseilla ja käyttää samoja valmentajia – ja luo tätä kautta uutta homogeniteettiä!

Miltä johtamisen tulevaisuus näyttää?

Ei johtajuudella ole mitään yhtä varmaa tulevaisuutta, eikä myöskään yhtä ainutta tulevaisuutta. Tietenkin johtajuus tulee muuttumaan – megatrendit kuten globalisaatio, digitalisaatio ja jotainjotaemmevieläolenähneet-saatio takaavat tämän – mutta samalla johtajuus tulee pysymään ainakin osittain hyvin samana! Johtajuudessa on ikuisia teemoja, kuten kommunikaatio, eikä ne minnekään katoa. Samalla johtajan täytyy olla yhä enemmän valveilla mitä tulee maailman muutoksiin, ja yhä vähemmän luottaa siihen että hänen kokemus antaa hänelle kaikki vastaukset. Tämä on ehkä se suurin haaste – miten saada johtajat jatkuvan poisoppimisen ja uudelleen oppimisen tielle? Kovin moni haluaisi kovasti pysyä kiinni jo tuntemassaan, koska se tuo turvallisuuden tunnetta ja kokemuksen siitä että maailman on hallittavissa. Mutta kun tulevaisuutta ei hallitse kukaan…

Mistä löytyy työn merkityksellisyys? 

Ei työn merkityksellisyys mistään “löydy”, se luodaan! Täytyy muistaa että merkitys ei ole jotain joka luonnollisesti on tai ei ole työssä, vaan se on työn tekijän, johtajuuden, ympäristön ja työtehtävien yhteispelin tuotos. Siivoaminen voi olla merkityksellistä tai sitten ei, ja sama tulee mainosmiehen, professorin tai toimitusjohtajan hommiin. Usein kun koemme ettei työ tunnu merkitykselliseltä se johtuu siitä ettei meille ole annettu sitä vapautta vaikuttaa ja tunnetta siitä että työllämme on väliä joka mahdollistaa merkityksen luomisen. Välillä riittää että muuttaa näkökulmansa, siitä mihin ei voi vaikuttaa (kuten raakaöljyn hintaan) siihen mitä voi (josko alaisella on oikeat työkalut ja oikeat valtuudet).

sf_kuvia4_2_1_web-3

Alf Rehn tunnetaan Åbo Akademin professorina, kansainvälisenä ammattipuhujana ja bisnesajattelina. Rehn on Speakersforumin Vuoden puhuja 2010, joka tunnetaan herättelevistä puheistaan ja kannanotoistaan. 

Ehkä nämäkin kiinnostaisivat?

Kommentit

kommenttia