Toimistolla – Jaakko Halmetoja

Ravitsemusasiantuntija ja tietokirjailija Jaakko Halmetoja kävi toimistollamme kertomassa nyt pinnalla olevasta biohakkeroinnista. Biohakkerointi yksinkertaisuudessaan tarkoittaa terveyden ja hyvinvoinnin optimointia. 

halmetoja-tsto

“Ravinto on teknologiaa”

Halmetoja näkee ravinnon teknologiana ja ihmisten pitäisi enemmän kiinnittää huomioita millä kehoaan ravitsee. Ravinnon vaikutus jokapäiväiseen havannointiin, energisyyteen ja läsnöoloon on merkittävä. Hyvinvointi on tunnetila, mitä jokainen kantaa mukanaan. Miksi tästä tunnetilasta ei tekisi parhaan mahdollisen. 

“Ihmiselle hyvä on parhaan pahin vihollinen. Silloin ei ole syytä pyrkiä parempaan.”

Hyvinvoinnin tarkkailu ja laadunseuranta on kehittynyt suurin harppauksin. Monelle ovat jo juttuja esimerkiksi liikuntaan ja unenlaadun mittaamiseen räätälöidyt mobiilisovellukset. Älypaidatkin ovat jo keskuudessamme, joiden avulla saadaan vielä tarkempaa dataa kehon toiminnasta.

Pienillä muutoksilla saavutetaan merkittäviä tuloksia ja lisätään ymmärystä omaan kehoon ja terveyteen. Mittaaminen itsessään muuttaa meidän käyttäytymistä. Systeemiajattelun  kautta voimme ymmärtää, miten ihminen toimii suhteessa ympäristöön. 

Jaakko Halmetoja, Teemu Arina ja Olli Sovijärvi kirjoittivat yhteistuumin Biohakkerin käsikirjan, joka julkaistiin 10/2016. 

Yle kirjoitti (23.10) ‘Oletko sinäkin tietämättäsi biohakkeri? – Suomalaiset mittaavat omaa kehoaan entistä ahkerammin mukana’, mukana puhuja, tietokirjailija Jaakko Halmetojan haastattelu

 

 

 

Kommentit

kommenttia