Älä tyydy keskinkertaisuuteen

– Nyt on murrosaika. Silloin ei ole olemassa parhaita käytäntöjä, mikä mun mielestä on pelottava ajatus ja samalla äärimmäisen vapauttava ajatus, luova johtaja, tietokirjailija, ammattipuhuja Henkka Hyppönen ravisteli yleisöä viime viikolla.

Henkka UAK

Samalla hän kiteytti ainutlaatuisen tapahtuman pääsanomaa. On pystyttävä löytämään uusia tapoja toimia, uusia näkökulmia ajatteluun ja kyvyn löytää itsestään uusia puolia. Itsenstäänselvyyksiä ei enää ole ja jokaisen on löydettävä oman menestyksensä kulmakivet kokeilemalla. 

Jokaisella on oma tiensä menestykseen – siinä ei copypaste toimi. Vaikuttavan puheen, puhujien ja tarinoiden avulla voi inspiroitua, motivoitua ja oppia sitä, mistä elementeistä oman menestystarinansa voi koota, on tänä vuonna huippuvuottaan puhuja-alalla elävä André Nöel Chaker todennut taannoin.

Palkitut ammattipuhujat Pauli Aalto-Setälä, Maija-Riitta Ollila sekä André Nöel Chaker tietävät, että innostus, yhteistyö ja kyky uudistua ovat voimavara.

Palkitut ammattipuhujat Pauli Aalto-Setälä, Maija-Riitta Ollila sekä André Nöel Chaker tietävät, että innostus, yhteistyö ja kyky uudistua ovat voimavara.

Innostus ei ole tunne, vaan tapa ja päätös toimia.

Kaikki tekeminen, rajojen ylittäminen ja uuden liiketoiminnan löytäminen edellyttää motivoitunutta tiimiä. Joukkoa, joka puhaltaa yhteen hiileen, kykenee ideoimaan ja innostumaan ideoista. Innostus on toiminnan moottori, jota usein etsitään vääristä paikoista.

– Innostus ei ole tunne, vaan tapa ja päätös toimia. Sitä on turha etsiä muualta kuin itsestään ja työyhteisöstään. Meillä jokaisella on muutosvoima itsessämme, Aller Median toimitusjohtaja, tunnettu liiketoiminnan uudistaja Pauli Aalto-Setälä huomauttaa. Samalla hän muistuttaa erilaisuuden voimasta työyhteisössä. Tarvitaan kriitikoita, fanittajia sekä verkostoitujia. Jokaisen heistä on annettava kukoistaa omassa roolissaan ja jokaisen panos on yhtä tärkeä.

On myös muistettava, että innostusta ei ole ilman luottamusta ja tunnetta turvallisuudesta. Pelko voitetaan vain puhumalla ja johtajalla on tässä iso rooli. Ei saa kuvitella asioiden olevan itsestäänselviä ja työyhteisön yksittäiset tarinat on huomattava, löydettävä, jaettava ja palkittava. Näin luodaan yhtenäistä, innostavaa tarinaa työyhteisön sisällä.

André Nöel Chaker uudisti käsitykset paneelista yllättämällä puhujat ja yleisön pohtimaan kuvan kautta positiivista muutosta ja sen esteitä sekä edellytyksiä.

André Nöel Chaker uudisti käsitykset paneelista yllättämällä puhujat ja yleisön pohtimaan kuvan kautta positiivista muutosta ja sen esteitä sekä edellytyksiä.

Keskinkertaisuuden aika on ohi.

Kun puhun intohimosta, en myöskään puhu päräyttävästä tunteesta, joka iskee jostakin. Mulle intohimo on sitä, että jaksaa tehdä töitä jonkun asian parissa vuodesta toiseen, Henkka Hyppönen kertoi. Ja intohimoa työtä kohtaan tarvitaan, kun luodaan uutta tuntemattomassa maastossa, kokeiluiden kautta etsien toimivia ratkaisuja. 

On uskallettava hypätä tuntemattomalle ja kivuliaallekin alueelle, jos haluaa löytää uutta. Tuntemattomassahan kaikki on epätodennäköistä, kunnes joku todistaa sen todeksi. Tässä ajassa kaikki on mahdollista, asiakkaiden odotukset kasvaneet ja keskinkertaisuuden aika on ohi, Henkka Hyppönen painottaa rohkaisten löytämään uusia, ainutlaatuisia tapoja toimia. Niissä piilee kilpailuetu. – Jos joku tässä ajassa sanoo, että jokin asia on mahdotonta, älä usko.

 

Ainutlaatuinen iltapäivä, kun neljä arvostettua Vuoden Puhujaa nähtiin samalla lavalla.

Ainutlaatuinen, merkittävä iltapäivä, kun neljä arvostettua Speakersforumin Vuoden puhujaa nähtiin samalla lavalla.

Ketteryys on jatkuvan epävarmuuden hyväksymistä.

Filosofi Maija-Riitta Ollila kannustaa myös kyseenalaistamaan asetettuja rajoja, sekä varsinkin poteroitunutta ajattelua.  – Emme voi jäädä enää omien ajatuslukkojemme vangeiksi. Tarvitsemme toisiamme avartamaan näkökulmiamme. Oikeiden vastausten aika on ohi, ja on vain toimivia vastauksia, myös Maija-Riitta kertoo tuoden esille saman seikan, mitä Pauli ja Henkka aiemmin – koskaan aiemmin yksittäisellä ihmisellä ei ole ollut niin paljon mahdollisuuksia kuin nyt, kunhan ne vain osaa nähdä ja hyödyntää.

Uudistumiskyky on tärkein ominaisuutemme, koska muutosten välissä ei ole enään tyyntä kohtaa. Liian usein ihminen on omien ajatustensa ja uskomustensa vanki. Tarvitaan niiden ravistelua ja uskoa siihen, että kaikki tämä on mahdollista myös minulle, kiteytti Maija-Riitta Uuden Aallon Kohtaamisia- Fiksummin, paremmin, nopeammin – tapahtumassa. 

 


 

Vaikuttavassa puheessa on kyse parhaimmillaan vuorovaikutuksesta. Vaikuttava puhuja saa liikettä aikaan, antaen kuulijoilleen konkreettisen tuntuman siitä, mitä seuraavaksi pitää tehdä. Puhuja tarjoaa ajateltavaa uudenlaisista näkökulmista, ajatuksista ja lähestymistavoista, syttyttäen kipinän toimintaan, joka on alkukimmoke muutokselle.

Nämä neljä hyvin erilaista persoonaa, eri tavoin vaikuttavaa puhujaa, oman alansa asiantuntijaa ja rohkeaa heittäytyjää toivat iltapäivän aikana esille sen, mitä puhe on parhaimmillaan. 

Kommentit

kommenttia