Ammattipuhuja vaikuttaa aina

Ammattipuhuja on isossa roolissa kun on kyse tapahtuman onnistumisesta tai sisällön merkityksellisyydestä yksittäiselle ihmiselle. Ammattipuhuja puhuu kiinnostavasti, antaen uutta ajateltavaa ja pitäen intensiteetin korkealla koko puheen ajan. Karisman sanotaan myös olevan yksi keskeinen tekijä vaikutusta, jujuna se, että karismaattisen puhujan huomio on aina jossain muualla, kuin itsessä.

Löytöretkeilijä, ammattipuhuja <a href="http://www.speakersforum.fi/pata.degerman" target="_blank">Patrick "Pata" Degerman</a> on jo vuosia valanut asennetta ja motivoinut suomalaisia.

Löytöretkeilijä, ammattipuhuja Patrick “Pata” Degerman on jo vuosia valanut asennetta ja motivoinut suomalaisia.

Ammattipuhuja kiinnostaa

Puhujakulttuurin leviäminen kuten ammattipuhujan arvostuksen kasvaminen Suomessa näkyvät selvästi. Niin yksittäisissä tapahtumissa kuin yrityksissä sisäisesti nähdään vaikuttavan puhujan tuoma lisäarvo ja merkitys. Jos aiemmin kummasteltiin, miksi ammattipuhuja ja vaikuttava puhe maksaa, on nykyään näihin osattu jo budjetoida oma osuutensa tilaisuuksia ja tapahtumia suunniteltaessa, eikä suotta.

Seminaareilla käyttäytyminen on muuttunut: jos pari vuotta sitten sosiaalisen median seminaarilla kaikki hakkasivat näyttöjään kilpaa, niin nyt ihmiset keskittyivät kuuntelemaan puhujia.”, kirjoitetaan Wau:n artikkelissa tapahtuman vaikutuksen mittaamista pohdittaessa. Paitsi tapahtuman ja sen sisällön merkitystä yritykselle, näkyvyydelle ja tuloksiin pääsemiselle sekä myynnin edistämiselle, olisi mielenkiintoista mitata vaikuttavan puheen merkitystä sekä vaikutusta, jonka ammattipuhuja luo osallistujalle, yksittäiselle ihmiselle yleisön joukossa. 

“Ei ole vaikuttavaa puhujaa, joka ei olisi ollut mukana saamassa aikaan muutosta niin organisaatioissa kuin yksittäisissä ihmisissä.” – Alf Rehn

Ammattipuhuja saa aikaan liikettä

Vaikuttava puhuja antaa aina palan itsestään, jostakin henkilökohtaisesta ja omasta ollen avoin yleisölle. Ammattipuhuja sysää kohti muutosta, antaen uusia ajatuksia sekä avartaen näkökulmia. Kuulijalla on mahdollisuus saada valtava määrä tästä itselleen – uskaltaessaan olla avoin vaikuttumaan. Oikeaan aikaan kuullut omakohtaiset tarinat, kokemukset ja esimerkit herättävät tunteen sekä kipinän, saaden aikaan uudenlaista ajattelua. Ne voivat rohkaista ja kannustaa auttaen näkemään toisen puolen asioissa. Parhaassa tapauksessa yhtä vaikuttavaa puhetta seuraa joukko yksittäisiä tekoja. Tekoja, joita ei olisi muuten tehty tai askelia, joita ei olisi muuten otettu. 

Bisnesantropologi, suomalaista itsetuntoa nostattava ammattipuhuja <a href="http://www.speakersforum.fi/andre_noel.chaker" target="_blank">André Nöel Chaker </a>otti yleisönsä TechnopolisxDigitalist -tapahtumassa

Bisnesantropologi, suomalaista itsetuntoa nostattava ammattipuhuja André Nöel Chaker otti yleisönsä TechnopolisxDigitalist -tapahtumassa

Muunmuassa yrittäjä, arvostettu ammattipuhuja Saku Tuominen sanoo onnistuneensa puhujana vasta kun yleisöstä edes yksi on hänen puheensa seurauksena tehnyt jotakin konkreettista, oli kyse sitten kuinka pienestä teosta tai muutoksesta tahansa.

Koska pienimmätkin konkreettiset askeleet voivat olla suuria alkuja, jotka ovat saaneet sykäyksen puheesta, jolla on vaikutus.

Ammattipuhujalla on vaikutus. Vuoden Puhuja 2015 – gaalassa kuultiin ammattipuhuja Alf Rehnin puhe vaikutuksesta. Kuuntele pätkä tämän arvostetun professorin tykityksestä;

Kommentit

kommenttia