Menestyksen jäljillä – Tom Pöysti – Elämän syklit

Tom Pöysti, puhuja-alan pioneeri ja tunnettu näyttelijä sekä suomalaisen työhyvinvoinnin ja elämänilon eheyttäjä näkee elämän kulkevan seitsemän vuoden sykleissä. Sykleissä, jotka ovat täynnä niin onnistumisia kuin epäonnistumisiakin. Myös elämässä, kuten luennoillaankin Pöysti puhuu virheiden pelkäämättömyyden puolesta – niistä oppimisen kautta saavutamme usein vielä paremman lopputuloksen.

“Että pääsee eteenpäin, sitä täytyy haluta.

Jotta löytää jotain uutta, sitä täytyy etsiä”

Tom Pöysti

Oleellista on tehdä päätös siitä, mitä haluaa tehdä ja saavuttaa. Seuraavaksi tärkeintä on lähteä rohkeasti sitä kohti. Selvittää mitä askeleita tavoitteen toteuttaminen vaatii ja ryhtyä toteuttamaan niitä, Pöysti kertoo. Hän painottaa, ettei alku ole koskaan kenellekkään helppoa. Ensimmäiset kaksi vuotta kuluvat usein ihmetellessä mitä ympärillä tapahtuu. Tunne siitä, ettei pystykään tai ihmetys siitä, että kaikki olikin huomattavasti vaikeampaa kuin olisi odottanut kuuluvat asiaan. Näistä tunteista on nautittava ja aktiivisesti etsittävä uteliaana ratkaisuja, koska niiden kautta kehittyy ja omaksuu oppien tarvittavan.

Tom Pöysti muistuttaa aina käydessään toimistolla elämästä iloitsemisen merkityksestä.

Tom Pöysti muistuttaa aina käydessään toimistolla elämästä iloitsemisen merkityksestä.

 

Seuraavat kolme vuotta ovat yleensä onnistumisen ja menestymisen aikaa. Asiat sujuvat ja hoituvat helposti. Tässä piilee kuitenkin vaaramomentti; menestymiseenkin voi turtua. Huomaamattaan ryhtyy toistamaan samoja ratkaisuja ja tapoja tottumuksesta. Tässä vaiheessa kaikkien herätyskellojen tulisi soida ja olisi taas mietittävä, mitä seuraavaksi haluaa oppia ja mikä on seuraava kehitysaskel, sanoo Pöysti. Urallaan ja elämässään menestymistä tärkeämpänä tavoitteena hän pitääkin sitä, ettei jätä mitään tekemättä vaan lähtee rohkeasti toteuttamaan asioita tarttuen mahdollisuuksiin. Vain näin voi katsoa elämää taaksepäin tyytyväisenä, ylpeänäkin.

 

Tom Pöysti antaa vinkit matkalle kohti tavoitteita;

  1. Aseta tavoite. Päätä mitä haluat tehdä.
  2. Lähde hyökkäämäänMene paikalle ja selvitä mitkä perustaidot tarvitset. Ota konkreettiset askeleet kohti päämäärää.
  3. Älä lannistu. Oikeastaan mielenkiintoisin vaihe on, kun joutuu pohtimaan miten tämä asia hoidetaan. Tai miksei tämä ollutkaan niin helppoa kuin luulin. Tästä alkaa omaksuminen ja oppiminen.
  4. Älä turru onnistumisiin ja menestymiseen. Pidä itsesi uteliaana ja haasta löytämään uusia puolia siitä mitä teet. Aseta uusia tavoitteita, joita toteuttaa ja janoa uuden oppimista.
  5. Älä jätä mitään tekemättä. 

Kommentit

kommenttia