Tie Tähtiin – What is your excuse?

Matka kohti omaa unelmaa ei aina ole mutkaton, eikä menestyksen polkua ole kukaan voinut tehdä puolestasi. Kun tietää minne on menossa ja mitä tavoitetta kohti kulkee – ei esteitä ole olemassa. On löydettävä oma intohimonsa sekä omat voimavaransa, joiden päälle rakentaa oma tiensä. 

IMG_1967

Saimme tästä muistutuksen eilen kolmen huippu-urheilijan ja vaikuttavan puhujan Taneli Tenhusen, Liisa Liljan ja Katja Saarisen ollessa Speakersforumin toimistolla. Omakohtaisen tarinan voima on uskomaton. On rohkeaa nousta yleisön eteen ja käydä läpi oman vaikeudet ja voitot sekä jakaa oppinsa ja kokemuksensa tavoitteenaan valaa uskoa, levittää voittaja-asennetta ja rohkeutta. Väkeviä ja koskettavia tarinoita, vaikuttavaa puhetta, joka saa aikaan liikettä.

IMG_1973

Urheilu urana ei ollut mulle koskaan haave tai tavoite – vaan väistämätön fakta. Eikä mua koskaan ole kategorisoitu pyörätuolin kautta – vaan sen, että mä olen urheiluhullu urheilija, kertoi  pyörätuolitennispelaaja, tennisvalmentaja Tenhunen hymyillen puhuessaan. Näitä kolmea ammattilaista yhdistää voimakkaan tarinan lisäksi intohimo urheiluun. Saarisen menettäessä jalkansa hän muistaa ajatelleensa ettei sillä ole väliä onko yksi vai kaksi jalkaa, mutta laskettelemaan on päästävä takaisin. Hän kertoi ensimmäisen laskunsa leikkauksen jälkeen olleen lyhyt – Mutta olin onnellinen, ja ajattelin, että jos tää on mun laskettelua tästä eteenpäin, niin sit se on, paralympiaurheilussa yli 15 vuoden uran tehnyt alppihiihtäjä Saarinen painottaa. Rion paralympialaisiin tähtävää Lilja kuuluu maailman kärkithriathlonisteihin ja kertoo olleensa aina urheilu- ja yllytyshullu – Älkää yllyttäkö mua mihkään, koska mun on pakko ottaa se aina vastaan, hän nauraa kertoen harjoitelleensa noin 100 tuntia ennenkuin juoksi ensimmäiset 500 metriä painottaen, että työntekoa on rakastettava – koska kaikki onnittelevat ja iloitsevat vain menestyksen hetkistä ja voitoista – vaikka niiden taustalla on järjetön määrä pitkäjänteistä työntekoa. 

IMG_1979

Jokaista näistä urheilijoista yhdistää ajattelu siitä, että kun tavoite on asetettu, ei ole esteitä. Kaikki on itsestä kiinni – luota itseesi, hengitä ja ota seuraava askel. 

 

Huiput ja mestarit harjoittelevat silloinkin, kun muut eivät näe. 
-Liisa Lilja

 

 

Nämä ovat tarinoita, jotka jokaisen olisi kuultava.

Kommentit

kommenttia