Haastattelussa – Henrietta Kekäläinen

TedXYouth
 
 
Henrietta, olet teknologiaentusiasti, yrittäjä, valmistunut Singularity yliopistosta ja ehtinyt työskennellä ympäri maailmaa. Mikä sut pitää liikkeellä ja motivoi? 
 
Teen juuri sitä, mitä rakastan, ja haastan aina itseni uuteen. Aika monesti on tullut tehtyä valintoja, jotka eivät olleet helpoimpia, kuten saksankieliseen yliopistoon meno vaikka en silloin osannut saksaa vielä.. mutta niistä on tullut sekä iloja että itkuja – ja kokemuksia, joita ei olisi muuten saanut. Mun elämä on kirjava ja siksi rikas, ja firmassakin pitää aina etsiä uutta ja parempaa tapaa tehdä. Kaikista sisin motivaatio tulee kuitenkin siitä, etten haluaisi tehdä mitään muuta niin paljon kuin rakentaa mehackitiä ja tehdä muita projekteja mitä mulla on – ja kuulostaa hullulta mutta oon kieltäytynyt muista huikeista töistä joissa olisi varmasti ollut oppimista ja mahdollisuuksia.. siksi että mitä teen on syvästi mua, ja tuntuu että tässä minusta on eniten hyötyä yhteiskunnalle, maailmalle, tai mille tahansa suuremmalle kuvalle. 
 
 
Yrityksesi Mehackitin tavoitteena on tutustuttaa lapset ja nuoret teknologiaan ja näyttää teknologian mahdollisuudet itseilmaisuun, luovuuteen ja asioiden muuttamiseen. Mikä merkitys teknologialla on ollut ja on sun elämässäsi? 
 
Perustin mehackitin sen takia, että kukaan ei näyttänyt minulle kuinka siistiä koodi ja teknologia on ennen kuin olin 20. Tuntuu siltä, että se räjäytti mun maailman ja yhtäkkiä näin “asioiden taakse”, ymmärsin miten ne toimii ja miten teknologia on linkittynyt kaikkialla. Suora vertaus voisi olla se, että näkisin puita ja luontoa kaikkialla, mutten tietäisi miten ne toimii, ja yhtäkkiä joku vie mut biologian saloihin. Kuinka tajunnanräjäyttävää se voi olla! 
Yrittäjyys tuli tutuksi aaltoes – yhteisön kautta, joka taas sai mut näkemään miten kuka tahansa omilla toimillaan, tai yhteisö, tai yritys, voi vaikuttaa maailman epäkohtiin, ongelmiin ja haastaa sitä mikä meitä ympäröi. 
 
DSC_2083
 
 
Kuinka itse haluaisit muuttaa maailmaa teknologian avulla?
 
Uskon, että ongelmia ratkovat ihmiset, ja teknologia on työkalu. Haluaisin olla niin onnekas, että voisin vaikuttaa moneen ongelmaan minkä näen, ja tuottaa uutta, ja aina saada ympärille ihmisiä, jotka ovat motivoituneita ja hyviä vastaamaan niihin ongelmiin.
 
Kaikki on jatkuvasti muutoksessa ympärillä, varsinkin työelämässä käydään läpi suuria murroksia digitalisaation myötä. Miten näet muutokset ja kuinka tulevaisuuteen tulisi suhtautua? 
 
En näe enää tarpeellisena tai motivoivana pitää yhtä työtä läpi elämän. Milleniaalit tulevat muuttamaan työalaansa monia kertoja, ja se on hienoa – sillä se antaa heille toivottavasti myös mylleryksen keskellä mahdollisuuden etsiä sitä omaa paloa, sillä siinä on kaikista lahjakkain. 
 
Meillä menee paremmin kuin ikinä ennen historiassa, ja toivottavasti saadaan koko maailma heräämään globaaliin realitettiin pian, niin että voitaisiin tehdä asioista vähän vähemmän vaikeita ja egoistisia. Kaikella, mitä tekee, on vaikutus, miettii vaikka ostosta, äänestystä, asumista, assosiaatioita, jokaista tuhansista valinnoista mitä tekee tai jättää tekemättä viikottain. 
Tulevaisuutta ei ole vielä – se pitää tehdä. Ja siihen voi vaikuttaa. 
 
 
DSC_2086
 
 
Lopuksi, jos saisit antaa yhden elämänohjeen, mikä se olisi? 
Muista puuhailla! 
 
 

Kommentit

kommenttia