Menestyksen jäljillä – Elämänilo on tärkeintä

Liian usein elämässä unohtuu se olennaisin – hetkestä nauttiminen, hauskan pitäminen  ja toinen ihminen. Meitä tästä muistutti tänään puhuja-alan pioneeri, hyvän mielen ja hauskanpidon lähettiläs Tom Pöysti vierailullaan toimistollamme.

FullSizeRender

Puhuimme Tompan kanssa tämän ajan kuvasta ja pohdimme maailman menoa. Negatiivisuus, epävarmuus sekä pelko värittävät liian usein kuvaamme maailmasta sekä tapahtumista ja jopa ihmisistä ympärillämme. Mikä meitä estää näkemästä hyvät asiat, hymyilemästä ja pitämästä hauskaa? Miksemme voisi suhtautua itseemme hieman kevyemmin? Ei epäonnistumista tarvitse pelätä – missään asiassa. Ollaan omia itsejämme, opitaan yrittämällä, kokeillaan yhdessä ja nauretaan niin onnistumisille, kuin hyville yrityksillekin.  

Yhdessä oleminen, kohtaaminen ja läsnäolo nousevat tässä jatkuvasti digitalisoituvassa maailmassa alati enemmän ja enemmän arvoonsa. Jaetuilla hetkillä on suuri merkitys ihmiselle. Yksinäisyys on surullisen yleistä ja äärimmäisen surullista – ainoa lääke yksinäisyyteen ovat juuri kohtaamiset toisen ihmisen kanssa. Miten me suomalaiset rohkaistuisimme hymyilemään ja avaamaan suumme, kohtaamaan ennalta tuntemattoman ihmisen, ollen ihminen ihmiselle?

Siinä on yksi elämän ja yhteisöllisyyden tärkeimmistä ajatuksista – olla ihminen ihmiselle. Me tarvitsemme toisiamme, jakamaan niin ilot kuin surut, onnet ja huolet, sekä onnistumiset ja epäonnistumiset. Yhteisöllisyys tässä yksilöä korostavassa maailmassa tuntuu olevan katoavaa, vaikkakin juuri sitä olisi lisättävä ja siihen panostettava. Me olemme kaikki ihmisiä. Ihmisiä jotka tarvitsevat toisiaan, hymyä, naurua ja iloa elämäänsä. 

Usein ne, jotka kulkevat raskaimpia polkuja, näkevät positiivisen puolen vaikeuksienkin keskeltä. Ehkä jokaisen meistä pitäisi yrittää olla naurettavan onnellinen ja kiitollinen elämästä. Uskaltaa olla aidosti oma itsensä ja hymyillä elämälle, pitää hauskaa. Siinäpä vasta suurta rohkeutta. 

 

Kommentit

kommenttia