Toimistolla – Mikko Kuustonen

“Uskon lujasti siihen turvaverkkoon, joka muistuttaa yhteisistä päämääristä, mutta sallii keskeneräiset ideat. Yhteisesti jalostamalla luodaan aina huomattavasti älykkäämpiä ja toimivampia ratkaisuja kuin yksinäisissä kammioissa. Hehkutan huonojen ideoiden palavereita, joista poikii helmiä. Luottamus, yhteisöäly ja oikea henki syntyy näissä hetkissä.

kuustonen1

 

 

Mikko Kuustonen, koko kansan tuntema taiteilija ja hyvän mielen lähettiläs vieraili toimistollamme juuri aloittamamme yhteistyön tiimoilta. Mikon uskomaton läsnäolo sai meidätkin keskittymään täysin tähän hetkeen; ideoimaan ja suunnittelemaan tulevaa hymy huulilla. Häntä ei turhaan ole palkittu Vuoden positiivisimmaksi suomalaiseksi. Kuten monesti on todettu, energia ja asenne tarttuu, ja tämä kohtaaminen todisti sen taas. 

–Syvimmillään onnellisuuden juju on siinä ajatuksessa, että on hienoa olla elossa. Omassa kalenteriarjessamme tämä unohtuu helposti, kertoi Mikko sivuten vuosiaan kehitysyhteistyön parissa. Matkat maailmalla ovat antaneet Mikolle paljon ja näistä kokemuksistaan hän ammentaakin näkökulmia myös luennoilleen. 

 

kuustonen

 

 

–Afrikkalaisen filosofian ajatus Ubuntusta korostaa että ihmisyytemme mitataan sillä kuinka kohtelemme toisia ihmisiä. Ajattelen, että tässä on yhteisöllisyyden ja tavallaan ihmisyydenkin syvin olemus. Ihmiset tarvitsevat toisiaan, eikä kukaan meistä pärjää yksin. Myöskään työpaikoilla kukaan ei ole parhaimmillaan yksin, vaan parviäly ja jaettu osaaminen ovat merkityksellisiä tekijöitä. Arjen improvisaatio ja jaettu luovuus synnyttävät flowta ja intohimoa, kun huomataan, että työmme vie hyvällä energialla mennessään. Näin löydämme itsestämme ja kyvyistämme uusia ulottuvuuksia.

 

kuustonenn

 

Mikko elää kuten puhuu; nauttien kohtaamisista ja arjen hetkistä. Sopiva yhdistelmä sosiaalisuutta ja yksinäisyyttä palauttaa ja lataa akkuja tulevaan. Hän painottaakin, etteivät ihmiset ole koskaan vain valoa tai pimeyttä vaan ainutlaatuisia ja keskeneräisiä etsijöitä.

–Huumori toimii parhaimmillaan kuin zoomaus avaruuden halki. Se on keino havahtua suhteellisuuteen katsoa riittävän etäisyyden päästä omaa elämää, Mikko hymyilee.

 

Mikko Kuustonen on palkittu laulaja-lauluntekijä, joka on tunnettu kehitysyhteistyöstään maailmalla. Hän on kiertänyt kehitysmaita tuottaen materiaalia eri medioihin sekä tukenut kansalaisjärjestöjä kestävän kehityksen tiedotustyössä. Vuonna 1998 Kuustonen nimitettiin ensimmäisenä suomalaisena YK:n hyväntahdon lähettilääksi. Kuustonen on armahtava, innostava ja viihdyttättävä luennoitsija, jonka aiheet liittyvät usein itsensä kehittämisen, johtamisen ja kohtaamisen taitoihin.

Kommentit

kommenttia