Haastattelussa – Pekka Pohjakallio

“Avain on kuitenkin muistaa, että jos elämä on kokeilemista, en voi epäonnistua. Voin oppia ja tehdä paremmin, mutta maailma ei kaadu, vaikka ei menisi ihan putkeen.”

pekka.pohjakallio

925 Designin toimitusjohtajalla, Vuoden Puhuja 2015 -ehdokkaalla Pekka Pohjakalliolla on takanaan pari vuosikymmentä erilaisia liiketoiminnan, tuotekehityksen, innovaatiotoiminnan ja markkinoinnin johdon tehtäviä ympäri maailmaa. Hän kertoo meille nyt, kuinka suorituskyky saadaan parhaimmilleen ja mikä merkitys työyhteisöllä on jaksamiseen.

 

Miten virittää suorituskyky parhaimmilleen/miten pää ladataan tiukkaa tilannetta varten ? 

Yksi asia on varmasti asiaan valmistautuminen ajoissa ja suunnitteleminen niin, ettei tule kiireen tunnetta. Rauhallinen fiilis on itselle tärkeää. Samalla mietin sitä, mikä vaikutus tapahtumalla on jollekin ihmiselle. Se tekee asiasta todellisemman.

Ihan juuri ennen esimerkiksi isoa puhetta olen yksin ja rauhassa hengittelen hiljaa. Avain on kuitenkin muistaa, että jos elämä on kokeilemista, en voi epäonnistua. Voin oppia ja tehdä paremmin, mutta maailma ei kaadu, vaikka ei menisi ihan putkeen.
 
 Kuinka työyhteisö tukee jokaisen hyvinvointia ja suorituskykyä tosipaikoissa?
 
-Tärkeintä on, että työyhteisön tavoitteet ovat selkeitä ja kaikki ovat tähtäämässä samaan maaliin. Kun merkitys on selvä, tulee tukeminen ihan itsestään. Samoin olennaista on avoimuus: kun kaikki tietävät toistensa tavoitteet, ei synny nurkkakuntalaisuutta. 
Tavoitteiden ollessa samat halutaan tukea toisia silloin kuin toisilla on tiukkaa. Ja kun kerron kaverille, että on tiukka viikko, hän osaa tulla avuksi. Ei kannata uskoa, että toinen arvaa, mitä mielessä liikuu.
 
Mikä oli sun rohkein tekosi vuonna 2015?
 
– Oho. En koe mitään erityisen rohkeaksi. Isoja juttuja minulle ovat olleet se, että teen työtäni yksityisyrittäjänä ja joka kuukausi toimeentulo pitää kaivaa jostain. Toisaalta puheet ihan erilaisen ja uuden yleisön edessä ovat isoja. Ja vielä päätös lähteä rakentamaan uutta kirjaprojektia vaati 1,5 vuoden kypsyttelyn ja ison loikan.
 
Katso videolta mikä merkitys on positiivisella palautteella:

Kommentit

kommenttia