Johtaminen – Aina on kyse ihmisestä

Haastattelimme menestyneitä urheiluvalmentajia Tuomas Sammelvuota, Juhani “Tami” Tammista, Henrik Dettmannia sekä HJK:n henkistä valmentajaa Aki Riihilahtea johtamisesta.

aki.riihilahtijuhani.tamminen

henrik.dettmanntuomas.sammelvuo

 

Millainen on hyvä johtaja?

Dettmann: “Hyvä johtaja on aito ja hänen on oltava oma itsensä. Johtajan on oltava myös hyvä kuuntelija sekä empaattinen. On ymmärrettävä, että kaikki ovat erilaisia.”

Sammelvuo: “Hyvän johtajan on ymmärrettävä, että aina on kyse ihmisestä, kaikessa. Kaikki lähtee ihmisistä ja heidän tuntemisestaan. Valmentaja voi tehdä pelaajistaan parempia ja motivoida. Kun tulee ongelmia, joita tulee jokaisessa yhteisöissä, on johtajan tehtävä ratkoa ne – ei etsimällä syyllistä vaan paikantamalla ongelma ja ratkaistava se, eikä paettava vastuuta. Menestys tulee taas aina jakaa tiimille, on annettava heidän loistaa.”

Tamminen: “Johtajan on annettava ihmiselle rooli, jossa päästä loistamaan. On tunnettava ihmisensa ja nähtävä tiimissä ne kyvyt, joita pelaaja ei vielä itse ole huomannut. Näin oikeat ihmiset ovat oikealla paikalla, tekemässä töitä sillä kyvyllä ja lahjakkuudella, josta saavat kaiken irti ja annettua. Valmentaja kehittää jatkuvasti pelaajaa. Hyvä johtaja tartuttaa yhteisöönsä hyvää energiaa ja luo ilmapiirin sekä tahtotilan, jossa kaikki menevät kohti yhteistä tavoitetta.”

Riihilahti: ” Hyvä johtaja on läsnä ja haluaa ymmärtää ihmisiä ympärillään. On käytettävä aikaa ihmiseen, jotta tiedetään miten ja missä tilanteissa hänestä saa parhaat puolet esiin ja parhaat tehot irti. Näin voidaan organisoida työt parhaalla mahdollisella tavalla. Energia tarttuu aina, on itse tartutettava positiivista energiaa ympärille. Ensisijaisen tärkeää on muistaa antaa palautetta. Kaikki haluavat palautetta ja kiitoksen tehdystä työstä.”

 

Jokainen huippuvalmentaja nosti johtamisessa keskiöön ihmisen. On oltava ihmisjohtaja, välitettävä tiimistään ja yksilöistä sen sisällä. On kuunneltava, tutustuttava ja oltava aidosti kiinnostunut. Näin tuntee joukkonsa ja osaa motivoida kutakin oikealla tavalla. Ihmiset ovat erilaisia, näyttävät tunteensa eritavalla, motivoituvat eri asioista ja ovat parhaimmillaan eri asioissa.

Ongelmatilanteissa ja tappiohetkellä olisi helppoa vain lähteä erilleen, joten tärkeäksi nouseekin se miten yhteishenki ja fiilis taas nostatetaan ja jatketaan saman tavoitteen eteen työskentelyä. Johtajan tehtävä on ratkoa ongelmat, analysoitava ne  ja olla jämähtämättä epäonnistumisiin. Samaa mielentilaa on jaettava myös tiimille. 

 

 

 

 

 

 

 

» Seuraava:

« Edellinen:

Kommentit

kommenttia