Life.Work.Passion

“Näinä tärkeinä aikoina mikään ei ole tärkeämpää kuin järjetön ilo. Älä koskaan unohda leikkiä; ei toisten kustannuksella vaan toisten kanssa.” – Maaret Kallio

innalwpmaaaretlwp

Tänään Vanhalle Ylioppilastalolle kokoontui Speakersforumin kolmesataa päinen kutsuvierasyleisö, joka koostui asiakkaista sekä mediasta. Aamupäivän aiheena oli tuiki tärkeät itsensä kehittämisen ja ammatillisen osaamisen teemat. 

“Unelmat toteutetaan, ne eivät tapahdu. Jaa itsestäsi ja osaamisestasi muille. Se ei ole sulta pois. Ilman riskejä ei tapahdu mitään. Sano aina kyllä ja huomaa pienet onnistumiset.” – Tuukka Temonen

Oli upeaa nähdä paikalla joukko innostuneita ja hyväntuulisia ihmisiä aloittamassa aamunsa vaikuttavan puheen parissa. LWP:n juonsi puhujanakin tunnettu energinen ja selkeäsanainen tapahtuma-alan asiantuntija Inna-Pirjetta Lahti.

Ensimmäisenä lavalle kutsuttiin Tuukka Temonen, joka kertoi oman tarinansa. Hän painotti sitä kuinka unelmat toteutetaan – ne eivät tapahdu itsestään ja on nähtävä pienetkin etenemiset sekä uskallettava olla rohkea. Aina on joku joka toivoo, että epäonnistut, mutta se ei saa lannistaa. Vastaa mielummin “kyllä”, koska “ei” ei johda mihinkään. Jokainen tarvitsee mentorin ja Tuukka rohkaisikin jokaista myöskin olemaan sellainen. Jaa itsestäsi muille – se ei ole sinulta pois. Mitä vähemmän epärehellisyyttä, sitä helpompi on olla. Tuukka muistutti kuulijoita siitä, että kuka tahansa pystyy toteuttamaan unelmat.  

Maaret Kallio puhui itsensä kohtaamisen taidoista. On koitettava unohtaa kiire, annettava aikaa havainnoinnille sekä elettävä tässä ja nyt. Omat arvot nousevat isoon asemaan, kun halutaan elää merkityksellistä elämää. Tärkeäksi muodostuu kysyä itseltään missä makaa mun elämäni tärkeellisyys? Jokainen luo oman elämänsä arvot, joista arvokas elämä koostuu. Sopivasti, riittävän hyvä tavallinen elämä, on hyväksyttävästi kyllin hyvää.

“Oppiminen on asenne ja tapa suhtautua maailmaan. Opi oppimaan ja hyödynnä sitä kun vaihdat aihetta ja opit uutta.” – Sami Saikkonen

Oppimaan oppimisesta puhui Sami Saikkonen painottaen olennaiseen keskittymisen ja tunteiden merkitystä prosessissa. Jokainen voi oppia, oppiminen on asenne ja elämäntapa! Samin johdolla tehtiin myös varsin poikkeuksellinen ja voimaannuttava meditatiivinen harjoitus koko porukan voimin. Taiteilija jakoi palan maailmastaan kanssamme. 

“Koska Piispa, Obama ja Dalai Lama twiittaavat, on hyväksyttävä somen voima ja pk-yritysten johtajillekkin tämä on mahdollisuus.” – Peter Nyman

IMG_6682

Seminaarin päätti Peter Nyman aiheenaan kilpailuloikka kommunikoiden. Kuinka kommunikaatiolla muutetaan maailmaa? Hän nosti esille kuuntelun, dialogin tarpeen sekä läsnäolon ja empatian keinoina vaikuttaa ja muuttaa maailmaa. Peter muistutti somen tärkeydestä viestintäkanavana. Digitaalinen vallankumous on käsillä, niinkuin aikanaan teollinen vallankumous oli, vertasi Peter. Sanoilla on valtava voima, se meidän jokaisen on muistettava. 

IMG_6676tuukka ll

Jos saitte tästä aamusta irti yhden uuden ajatuksen tai oivalluksen, joka on teille konkreettinen tai jonka voitte laittaa käytäntöön ja jakaa muille, olemme iloisia. 

Me nimittäin uskomme vaikuttavaan puheeseen ja tarinan voimaan. Vaikuttavalla puheella on merkitystä. Sana on teko. Puhe välittää viestin. Puhe tavoittaa ihmiset. 

“Aito läsnäolo, dialogi ja sanat, niillä muutetaan maailmaa. ” – Peter Nyman

Iso kiitos jokaiselle osallistujalle meidän tiimimme puolesta!

 

Twitteristä häshtägillä #LWP löydät loistavien puhujien tärkeimpiä quotteja.

 

 

 

Kommentit

kommenttia