Puhe tavoittaa ihmiset ja välittää viestin

Mikä on huippupuhujan ja hyvän puhujan välinen ero? Vaikuttavalla puhujalla on kyky puhua kiinnostavasti, antaa uutta ajateltavaa ja pitää intensiteetti korkealla koko puheen ajan. Vaikuttavan puhujan salaisuus on osin karismassa.

“Karismaattisen ihmisen huomio on parhaimmillaan jossain muualla kuin siinä, että miltäköhän mä nyt vaikutan.” –Kari Ketonen

Suomalainen puhujakulttuuri on mennyt valtavasti eteenpäin viime vuosien aikana, puhujia on enemmän ja ala kasvaa kohisten. Tärkeäksi kilpailun kasvaessa muodostuu ammattipuhujan palo ja kyky saada kuulijansa ajattelemaan tutusta asiasta toisella tai uudella tavalla.

Hyvä puhuja voi olla vakuuttava, mutta huippu saa aikaan jo vahvemmin vuorovaikutuksen ja tunteita kuulijoissa – jotain liikettä aikaan. Suurella osalla vaikuttavista, valovoimaisista puhujista on myös vahva tarinan kertomisen taito. Rohkeat puhujat kertovat omakohtaisen tarinansa sydämestään – aidosti.

Tarina välittää tunteita. Tunteet ovat viestejä, jotka sisältävät ohjeita. Syntyy vaikutus ja tarinan voima.

Tässä muutama esimerkki puhuja-alan eläväisistä, jotka voivat tehdä sinuunkin vaikutuksen:

1) Saimi Hoyer on poikkeuksellisen väkevä tarinankertoja, joka koskettaa ja liikuttaa kuulijaansa. Saimi on kohdannut henkilökohtaisen vakavan sairastumisen ruuhkaisten malli- ja media-alan työvuosien pyörteissä. Nyt hän voi hyvin, ja kertoo tarinansa rohkaistaakseen ihmisiä tavoittelemaan rohkeasti unelmiaan. Saimi on tehnyt läpimurtonsa puhuja-alalla tänä vuonna ja on ehdolla Vuoden Tulokkaaksi 2015.

2) Tom Pöysti on puhuja-alan pioneeri, joka tuo naurun ilon ja riemun kuulijoilleen. Turhaan häntä ei tituleerata hyvän mielen luennoitsijaksi, mutta on mies muutakin. Hän palauttaa kerta toisensa jälkeen uskon toisten ihmisten hyvyyteen, pehmeiden arvojen vaalimiseen ja siihen, että koskaan ihminen ei ole liian vanha olemaan leikkisä ja utelias.

3) Toni Piispanen on tuore puhujalupaus. Ratakelaajan rauhallinen läsnäolo, pysäyttävä elämäntarina sekä jäätävän hyvä asenne voimaannuttaa kuulijansa totisesti. Piispanen on periksiantamattomuudessaan omaa luokkaa, ja valaa uskoa muillekin, että unelmat ovat saavutettavissa.

4) Meeri Koutaniemi antaa kasvot ja äänen yksilöille – sielukkaille, sisukkaille ihmisille, joiden tarinoista voimme saada voimaa. Meerin puheen jälkeen voimme ymmärtää toisiamme ja maailman menoa entistä paremmin. Vahvat, mutta satuttavatkin tarinat eri puolilta maailmaa saavat kuulijansa mietteliäälle päälle. Valokuvaajana Meerin luennot tarjoavat tarinan voiman myös kuvallisesti.

Puhe tavoittaa ihmiset. Puhe on teko. Puhe välittää viestin.

 

11987047_1643894279222097_8191698743106865093_n

Terkuin, 

#markkinoinninmuijat

Kommentit

kommenttia